Language

Chinese

An Historic House in Taiwan with a Central Sunroom

Photos : Joey Liu

Photos : Joey Liu

Located in Pingtung City, Taiwan, an old house, dubbed The Adventure of the Light, was refurbished by House Design to help bring light to the inner portion of the house. Tearing down walls led to sunlight filling the once-dark house on all levels.

The structure was over 50 years old so the renovation was pretty extensive.

The structure was over 50 years old so the renovation was pretty extensive.

The space is narrow but it still feels really open thanks to sight lines from the front to the back of the house.

The space is narrow but it still feels really open thanks to sight lines from the front to the back of the house.

Warm wood floors span the main floor and continue up the walls to a chair rail.

Warm wood floors span the main floor and continue up the walls to a chair rail.

Stairs lead to a central sunroom that helps provide light to the entire house

Stairs lead to a central sunroom that helps provide light to the entire house

The color palette is mostly muted with subtle uses of bright colors carefully sprinkled throughout.

The color palette is mostly muted with subtle uses of bright colors carefully sprinkled throughout.

A few stairs above the sunroom is an open bathroom that enjoys the natural light.

A few stairs above the sunroom is an open bathroom that enjoys the natural light.

Hidden below the bathroom and bedroom is another room that also makes use of the daylight.

Hidden below the bathroom and bedroom is another room that also makes use of the daylight.

The old window frames were kept from the old house and reused to form a mosaic-like wall that adds visual interest in the newly formed interior garden.

The old window frames were kept from the old house and reused to form a mosaic-like wall that adds visual interest in the newly formed interior garden.

Senic's Flow Reimagines The Mouse For the Creative Industry

Shopify's Toronto Offices

0